logo bilzen

50 jaar jazz bilzen

50 jaar jazz bilzen

In 2015 was het precies 50 jaar geleden dat Jazz Bilzen voor het eerst plaats vond. Die verjaardag werd op gepaste wijze gevierd in Bilzen. Een aantal muziekevenementen in Bilzen zetten in 2015 een ‘Jazz Bilzen-editie’ op. EMOTIONS beet de spits af en kreeg als eerste het ‘50 jaar Jazz Bilzen-label’. DJ Brett Summers draaide tijdens het festival een stevige set met allemaal rockplaatjes die regelrecht uit de periode van Jazz Bilzen stamden. Ook Martrock Bilzen, Pempkes Beatz en Biesenrock zetten een heuse 'Jazz Bilzen-editie' op poten!

Daarnaast werd groot Bilzen in het najaar van 2015 bevlagd met mooie vlaggen om de verjaardag van Jazz Bilzen in de kijker te zetten en klonk er via de stadsradio door de straten van Bilzen heerlijke, nostalgische muziek.

Als kers op de taart ontving het stadsbestuur eind september de oud-medewerkers van Jazz Bilzen op het oude stadhuis om deze verjaardag feestelijk te vieren. Zij waren immers de pioniers van wat we vandaag de dag nog steeds ‘de moeder aller festivals’ noemen. Een muzikale erfenis waarop vele Bilzenaren erg trots zijn!