logo bilzen

1976

1976

Jazz Bilzen vindt een nieuwe mediapartner in het jongerenmagazine Joepie. Om de samenwerking te vieren, wordt het festival dit jaar met één dag uitgebreid: op donderdagavond mogen Arno Hintjens en Paul Decoutere alias TjensCouter de aftrap geven. Maar wanneer Joepie-hoofdredacteur Guido Van Liefferinge de draak steekt met het spraakgebrek van Hintjens, verkoopt deze hem prompt een klap in het gezicht. De rest van het weekend valt voorts geen enkele schermutseling te melden. Even vrezen de organisatoren het ergste als in het stadscentrum een bende Hell’s Angels neerstrijkt. De motards worden gratis binnengelaten, maar ze tonen zich bijzonder voorkomend en willen zelfs helpen met de security. Niet dat die veel werk hebben: de long hot summer van ’76 maakt dat een mak publiek in Bilzen zich alles laat welgevallen. Op vrijdag is het de Schotse scheur van Frankie Miller die de weide wakker schudt. ‘s Zaterdags krijgen vooral Kevin Ayers, Black Oak Arkansas met de rondborstige Ruby Starr en headliner Status Quo de vlam in de pan.
Na de gesmaakte splitsing van vorig jaar wordt opnieuw gekozen voor een apart jazzpodium. Dit maal mogen artiesten als Rhoda Scott en Carmell Jones hun ding doen in een tent aan de Spurkerweg.
Na afloop blijkt deze editie de zwanenzang van oprichter en Jazz Bilzen-voorzitter Fons Coch. Hij gooit na 12 jaar de handdoek in de ring: het einde van een tijdperk.